Informació maquillada i manipulada



Els uns
... i els altres
Pedro Solbes ha esgrimit els 16.000 milions que el Govern els ha prestat [als bancs] per facilitar la liquiditat (EP 26-01-2009)

[J.L. Zapatero] “El suport financer del govern als bancs no costarà un euro als ciutadans (...) no se’ls ha injectat diner públic, sinó que se’ls ha facilitat liquiditat i se’ls ha concedit avals” (LV 4-2-09)
EP : El País; LV : La Vanguardia

En un intent per controlar el creixent escàndol comercial i de relacions públiques, la corporació Dow Corning, una de les empreses fabricants dels implantaments mamaris de silicona, va anunciar la substitució del seu cap executiu (...).L’acomiadament es va produir hores després que la companyia fes públics documents interns de l’empresa en què se suggeria que la Corning sabia des de feia anys els perills que els implantaments poden suposar per als pacients.
(...) anteriorment el principi seguit per aquesta empresa era que els implantaments eren completament segurs i les investigacions sobre les operacions eren innecessàries.
A partir d’ara, la Corning es disposa a canviar la seva actitud i a cooperar amb l’administració nord-americana (...).
La innocuïtat dels implantaments de silicona, pilar en el qual es basa gran part de la cirurgia estètica mundial, està qüestionada per les denúncies d’algunes pacients sotmeses a aquestes operacions. (...).
A l’informe sobre les irregularitats dels implantaments s’esmenta un memoràndum de l’any 1971 en el qual s’expliquen complicacions en un implantament de pit (...).
Rafael Corbalán, Una empresa americana acomiada el seu cap executiu perquè coneixia el perill de la silicona, AVUI 12-02-1992.