Rèdits de l'espanyol


L'espanyol, tercera llengua més parlada al món, és la segona més emprada en els negocis. L’anglès és la clau d'Estat Units, del nord d'Europa... però la clau d'Amèrica Llatina té una Ñ.
És l'idioma oficial d'una vintena de països. En l'actualitat, gairebé 500 milions de persones saben parlar espanyol. Això fa que sigui una llengua molt atractiva a l'hora de fer negocis. (...) el primer que el 2003 va quantificar el valor de l'espanyol va deduir que aporta més del 15% del PIB a aquesta país. És a dir, el 2009 més de 37.000 milions d'euros van arribar gràcies a l'idioma de Cervantes. Segons una recerca de la Fundación Telefónica, emprar el mateix idioma multiplica per dos o per tres la quota de mercat d'Espanya en les exportacions de països hispanoparlants. (...)
L'espanyol no és només un idioma en auge pels negocis, sinó que el seu auge és un negoci per si mateix. Hi ha un nou turisme demanat per estrangers que venen a Espanya a estudiar espanyol. (...) El 2006, uns 150.000 turistes d'aquest tipus van viatjar a Espanya i van deiar-hi 255 milions d'euros.
C. Delgado, 500 millones de razones para saber espanyol, El País 25-1-2010.