Petroleres


Gulf Oil i Bolívia
BRD, president expulsat de Gulf Oil Corp., ha estat convocat per aparèixer davant d’un magistrat federal per respondre preguntes rebudes d’un tribunal de Bolívia sobre pagaments polítics en aquell país (...) sobre la identitat dels receptors i de les quantitats de les contribucions de la Gulf a Bolívia.
Washington, Gulf Oil Former Chairman To Be Queried on Payments, The Wall Street Journal 22-04-1976.

Shell, BP i Itàlia
Royal Dutch-Shell Group i British Petroleum Co., responent a informes publicats, van fer declaracions per separat confirmant que elles, o les seves subordinades, havien fet pagaments als partits polítics italians entre 1969 i 1973.
Political Payments In Italy Confirmed By Dutch-Shell, BP, The Wall Street Journal14-04-1976.

Gulf Oil, la repartidora
Declaracions i documents presentats en un jutjat de Washington revelen un patró d’activitat política il·legal domèstica de Gulf Oil Corporation que eclipsa qualsevol cosa mai descoberta en altres companyies.
Els documents (...) mostren la distribució de milions de dòlars del fons de l’empresa a polítics a tot el país.
(...) per més d’una dècada, els lobbistes i operaris de Gulf creuaven el país, lliurant bitllets als polítics des d’un fons secret i admès per l’empresa com il·legal.
Michael C. Jensen, Gulf Oil and Its Millions for Politicians, The New York Times 26-11-1976.

Combustible sobrecarregat als militars
La Federal Energy Administration ha acusat Exxon Corp. i Standard Oil Co. of California de sobrecarregar il·legalment als militars per un total de $43 milions en combustible d’aviació.
California Standard And Exxon Accused Of U.S. Overcharges, The Wall Street Journal 18-03-1976.