6.3.1 Exhibició dels avantatges

-->
El ministre d’Economia i Hisenda, Carlos Solchaga, va anunciar que s’està preparant el primer pas per a una regulació del diner negre i dels capitals amagats en els pagarés del Tresor. Encara que va negar taxativament que es tracti d’una veritable amnistia fiscal, sí que va dir que serà “l’última oportunitat i la més barata de posar-se en pau amb el fisc”.
(...) Hisenda preveu establir un sistema de presentació de declaracions complementàries amb caràcter “flexible” per afavorir la “posada al dia” de tots aquells que no hagin complert amb el Tresor públic.
D’aquesta manera, els que hagin defraudat disposaran de terminis més flexibles i rebran sancions menys fortes. L’Administració tractarà de col·laborar perquè aquests càstigs no suposin dificultat financeres afegides. (...).
Aquesta reconversió consistiria, doncs, en una espècie de solució de compromís que podria col·laborar a evitar una fugida de capitals no declarats a altres països comunitaris (...).
Albert Carrió, Solchaga anuncia la regularizació del diner negre que està amagat en pagarés de l’Estat, Avui 30-01-1991.

El timat acostuma a estar animat pel desig (...) de participar en una ganga a la que pocs hi tenen accés. D’una o altra forma sap que hi ha quelcom que no està del tot clar. Però es deixa seduir per les habilitats i les promeses d’elevades rendibilitats.
Antón Costas, De fraudes, timos, timadores y timados, El País, 23-12-08