Departament de Defensa


Convidar a caçar
El Departament de Defensa va anunciar que havia amonestat a altres cinc oficials militars i civils per acceptar impròpia hospitalitat dels seus contractistes.
Aquesta darrera acció eleva a 104 el nombre d’oficials del Pentàgon que han estat citats per violar les normes sobre conflicte d’interessos del Departament de Defensa les quals prohibeixen acceptar gratuïtats dels seus contractistes.
Quatre dels darrers citats per accions disciplinàries van ser convidats a caçar per la Rockwell International Corp. als terrenys de Wye Island  un va anar convidat per la Nothrop Corp, al Masters Golf Tournament.
Washington, Pentagon Admonishes 6 For Accepting Gratuities, The Wall Street Journal 12-06-1976.

Entreteniments a gran escala
El director de recerca del Departament de Defensa i el Secretari de la Navy van estar sancionats per acceptar favors de Rockwell International.
El Departament de Defensa a començaments d’any va emetre un avís per a tots els oficials d’evitar situacions de possibles conflictes d’interès a l’acceptar gratuïtats dels contractistes. Des de llavors –després de la divulgació d’entreteniments a gran escala per part de Rockwell, Northrop, Lockheed i altres empreses- el Departament de Defensa ha emès estrictes directives contra l’acceptació de l’hospitalitat dels contractistes.
2 DOD Officials Disciplined Over Rockwell Favors, Electronic News 22-03-1976.

El Departament de Defensa ha aturat el pagaments de tots els contractes per administració de Northrop Corp. fins que acabi una auditoria sobre si la companyia va facturar al govern pagaments polítics il·legals, suborns a l’estranger i entreteniment a funcionaris del govern.
El Pentàgon està auditant a altres 10 contractistes de defensa per veure si han facturat despeses d’entreteniment en els contractes militars, contraries a les normes de contractació pública.
Northrop continuarà sent pagada pels contractes a preu fix (...) Northrop ha estat forçada a retornar $664.000 a les Forces Aèries, per facturar en els seus contractes militars contribucions polítiques il·legals violant les normes.
Stop Payments On Northrop Cost Reimbursal Pacts, Electronic News 9-02-1976.

Funcionaris i organitzacions polítiques
Les documentacions mostren que Lockheed, Northrop i Exxon –números 2, 13 i 19 de la llista dels contractistes més grans de defensa el 1974- són culpables de fer pagaments a funcionaris i organitzacions polítiques en països estrangers.
SEC Probes Payoffs by Defense Contractors, Electronic News 16-09-1976.