Credibilitat perduda


No oblidem que un dels pilars bàsics sobre els que s’ha construït el dret del mercat de valors és precisament el de la tutela dels inversors (...) per regla general els inversors no accedeixen directament als mercats financers, ho fan a través d’entitats especialitzades, les quals, un cop acreditat la seva solvència i honorabilitat, han estat autoritzades per actuar en aquests mercats(...)
S’imposa una seria reflexió i un debat serè que (...) contribueixi a recuperar la credibilitat d’uns mercats en els que resulta, avui per avui, molt difícil confiar.
Francisco Tusquets Trías de Bes, De Madoff a Ulpiano, La Vanguardia, 8-01-08.

La idea que aquest capitalisme a l’americana duria grans dosis de prosperitat i creixement gairebé sense cicles ni sobresalts s’ha esfumat.
Claudi Pérez,  Davos asume la decadencia del capitalismo a la americana, El País 1-02-2009.

La crisi (...) presenta una dimensió cognitiva la qual també avarca els teoremes més senzills sobre els quals l’assentava la gestió d’actius.
 Javier Santiso, Los fondos soberanos ante la crisis, El País 8-02-2009.

Un dels riscos més importants que pot acompanyar a la més severa recessió global de les darreres dècades és la cada dia més explícita insatisfacció dels ciutadans sobre l’ús dels seus recursos.
Apuntalando Detroit, El País, 21-12-08