Mestres en l'art, amb bons deixebles


(...) la Guardia Civil ha detingut a concejals del Partido de Independientes de Lanzarote (PIL), funcionaris, empresaris, advocats i registrat oficines municipals i despatxos d’advocats i arquitectes en una possible trama de corrupció vinculada amb el cobrament de comissions, la qual ha pogut cometre delictes com suborn, negociacions prohibides, tràfic d’influències i exempcions fiscals.(...).
La investigació (...) ha permès desarticular “una important trama organitzada dedicada al cobrament de comissions presumptament il·legals a empresaris els interessos dels quals depenien en bona mesura de decisions administratives que estan a mans o sota l’esfera d’influència dels càrrecs i ex càrrecs públics pertanyents a l’organització”.
Al cim d’aquest operatiu fraudulent ja s’ha posat a (...) un polític reiteradament condemnat per la Justícia per delictes financers i urbanístics, el qual ha assolit col·locar al menys a mitja dotzena de familiars en diferents llocs estratègics d’ajuntaments i Cabildo de Lanzarote. Fundador del PIL (...), ha gaudit del recolzament de PSOE, Coalición Canaria i PP.
Juan Manuel Pardellas, Seis detenidos más en Lanzarote por supuestos sobornos, El País 29-06-2009.