Zapatero, en un viatge d’acatament, aconsegueix dels Comunistes l’aprovat en economia


Aquest article també l’hauria pogut titular Una democràcia que acontenta als banquers de Xina (comunista) i Japó (que fa deu anys que no surt de la crisi) pel damunt de la societat espanyola.

La gira asiàtica de Zapatero ha estat fonamental, sobretot, per transmetre un missatge de confiança vers l’economia espanyola. No s'ha d’oblidar que, en el pitjor de la crisi econòmica, va ser el primer ministre xinès, (...) qui va trucar personalment al president espanyol, igual que va fer Obama, per demanar-li l’adopció urgent d’un ajust fiscal i de reformes estructurals que permetessin adreçar el rumb de l’economia. I, en la seva visita a Pequin, Zapatero ha rebut l’aprovació per les mesures preses. L’elogi públic del primer ministre xinès és vital per a Espanya. Xina és el primer banquer del planeta, gràcies a la liquidés que li proporciona la seva enorme reserva de divises, i com a tal manté també importants inversions en deute públic espanyol.
A Xina aquests dies també hi ha n viatjat el president de la Generalitat i l’alcalde de Barcelona per vendre les excel·lències de Catalunya com a plataforma d’entrada a Europa i per aconseguir la instal·lació d’una planta d’automòbils del fabricant xinès Chery. (...)
De la mateixa importància ha estat el missatge de confiança en l’economia espanyola que Zapatero ha dut als governants, empresaris i banquers japonesos, davant dels quals ha reafirmat el compromís d’Espanya de mantenir el rigor fiscal i de dur a terme les reformes anunciades per dotar de major competitivitat a l’economia.
Opinió, Visitas clave a China y Japón, La Vanguardia 3-09-2010.