Els rics no cal que compleixin els contractes


Els promotors devien a les entitats financeres 322.960 milions d’euros el primer trimestre de 2009 (...). Degut a aquest forat, la banca prefereix que s’incompleixin algunes de les clàusules fixades en els contractes quan es va signar l’acord que deixar-les caure al buit i que es vegin abocades al concurs d’acreedors per manca de liquidés. (...).
Crida l’atenció que les entitats financeres tractin com a clients preferents o amb cert afecte a les empreses immobiliàries, quan, al contrari, el 81% de les pimes han tingut problemes per accedir a finançament els tres darrers mesos (...). I a més, als petits empresaris se’ls exigeixen més garanties i avals (...).
La banca (...) s’hi juga molt amb el sector del totxo, ja que durant els anys d’alegries financeres va prestar diners a mansalva i, ara, la frenada immobiliària ha fet que no es venguin pisos i els costos financers del propi deute es mengin part dels beneficis.
Un altre problema greu és que els crèdits estan participats per moltes entitats financeres, amb la qual cosa el concurs d’acreedors les esquitxaria a totes (...).
Conchi Lafraya, La banca refinanciará a als inmobiliarias para evitar concursos de acreedores, La Vanguardia 6-08-2009.