No és raonable ser massa gran per fer fallida


En un discurs pronunciat [pel president de la Reserva Federal d'EUA, Ben Bernanke] en el marc d'una conferència de petits bancs locals, els coneguts com 'community banks', va dir que el concepte de massa gran per fer fallida és "perniciós" i crea una barrera "maliciosa" a la competència. (...)
Per a Bernanke "no és raonable" que la sort de l'economia global estigui tan lligada "a les fortunes d'un relativament petit nombre de grans firmes financeres". Per això creu que ha arribar el moment de retirar als guardians de Wall Street la xarxa de seguretat que els porta a assumir més riscos dels que poden, esperant que l'Estat surti al seu rescat. "Tenir entitats que són massa grans per fer fallida crea desigualtats competitives que impedeixen progressar a altes firmes", va reblar.
D'aquest manera Bernanke va reiterar el seu suport a la idea que manega el Congrés d'EUA d'establir un procediment que permeti desmantellats entitats sistèmiques. Seran els propis bancs els que hauran d'establir plans per aquesta eventualitat. (...)
Sandro Pozzi, Benanke carga contra la gran banca de EEUU, El País 21-03-2010.