El cas d'Avandia

Un medicament receptat per als pacients amb diabetis tipus 2, comercialitzat amb el nom d'Avandia, ha provocat al menys 300 morts per insuficiència cardíaca en tres mesos a les persones que el consumien. Així ho denuncia un informe elaborat per l'Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA), d'Estats Units (...). A tenor dels resultats d'aquest treball, els científics de la FDA (...) han recomanat la retirada del mercat d'Avandia. (...)
Els informes constitueixen la culminació sobre un debat que s'ha perllongat durant anys sobre els veritables efectes d'aquest medicament i una investigació del Senat que va assenyalar que la farmacèutica fabricant d'Avandia, GlaxoSmithKline, hauria d'haver advertit als pacients sobre els riscos potencials de la seva aplicació. (...)
El diari 'The New York Times' assenyala que "Al contrari, els executius [de GlaxoSmithKline] van tractar d’intimidar a metges independents, van centrar la seva estratègia en minimitzar o falsejar les conclusions que Avandia pot augmenta el risc cardiovascular i van tractar de restar mèrit a les conclusions que un altre medicament podia reduir el risc cardiovascular" diu l'informe.
Redacció, Un fármaco para la diabetis, vinculado con 300 muertes, La Vanguardia 21-02-2010.

Les sospites que la ingestió d'Avandia augmenta el risc de patir un infart tenen cua des de 2007, quan un grup de científics ho va constatar en un estudi publicat en la revista 'The New England Journal of Medicine'.
Bajo sospecha desde el año 2007, La Vanguardia 21-02-2010.