Un gran negoci a costa de la salut d’altres


La sanitat s'ha convertit en un gran negoci per a alguns a costa de la salut d’altres.
[Sembla provat que la Organització Mundial de la Salut va ser 'incentivada' per fabricants de vacunes de grip A] És un episodi recorrent! El de les pandèmies que mai van existir però que ens van costar milers de milions! Recorda l’epidèmia de meningitis? O la grip aviar?
[Primer ens angoixen amb els virus i després ens sagnen els pressupostos] La indústria sanitària és l’única que manté beneficis amb crisi o sense crisi, i si no hi ha malaltia, doncs se la inventa.
(...) Per què es recepten fàrmacs sabent que no són els més indicats? (...) Li donaré una dada: es fan 980.000 ressonàncies magnètiques lumbars a l’any a Espanya i els nostres estudis demostren que 670.000 són perfectament inútils, la qual cosa també significa que són perniciosos per al pacient... i pels nostres pressupostos! (...) fer-se una ressonància lumbar augmenta un 400 per cent el risc que t'operin innecessàriament. (...)
La majoria dels professionals de la nostra sanitat són honestos i tendeixen a fer el bé (...) Em temo que el sistema desincentiva la correcta presa de decisions, per exemple, davant del pacient que insisteix (...) "Si cedeixo –penses-, ningú es queixa; si no, potser em busqui un embolic". (...)
[El sistema hauria d’incentivar l’estalvi i premiar al bons professionals] I donar poder al metge per a que resisteixi al caradura (...) que va a demanar la baixa laboral sense tenir la més mínima excusa. Encara que entenc que, al final, els metges es cansen de barallar-se amb inspectors, queixes, pressions... Tot un sistema que fomenta el passotisme i acaba cremant als professionals que s’arrisquen a ser honestos.
Lluís Amiguet, entrevista a Francisco Kovacs, "Un tercio del gasto sanitario se pierde en falsos remedios", La Vanguardia 26-06-2010.